Velkommen til Grahffse-Dahl. Denne bloggen vil ikke være politisk korrekt og heller ikke altfor alvorlig. Leseren for ta det for hva det er, en kombinasjon av et maksimum av ord,med et minimum av innhold. Den vil se på egne opplevelser samt andre hendelser med et skjevt blikk, forhåpentlig skrevet på probert riksmål.Vel bekomme.

mandag 10. september 2012

Tuppen og Lillemor

Blogg on.
Som tittelen sier skal jeg i dag ta utgangspunkt i en sang som heter "I Don`t Want To Play In Your Yard", eller "Two Little Maids" fra 1894. Den er skrevet av Philip Wingate og melodi av Henry W. Petrie. På norsk er den mest kjent som Tuppen og Lillemor. Den er oversatt av Vilhelm Dybwad, og ble fremført av Bokken Lasson ved åpningen av Chat Noir 1.mars 1912. For litt over 100 år siden, og siden har den vært aktuell ved flere anledninger. Og den begynner sukkersøtt: Tuppen og Lillemor bor gård i gård, begge har øyne blå, lysegult hår. Hjem i fra skolen pent hånd i hånd, daglig de knytter evig vennskaps bånd. Så idyllisk begynte også sammarbeidet mellom TV 2 og Canal Digital. Det var ikke måte på hvor vennskapelige de var, og avtalene de inngikk skulle vare livet ut,-trodde de. Og vi forbrukere trodde på dem. Men plutselig kom de opp og slåss: Du få`kke leke mer i vårres gård! Jeg e`kke venner med deg mer. Jeg skal skli på kjellerlemmen, mens du står utenfor å ser.


Men hva er det de egentlig krangler om? For oss kunder er det bortimot ubegripelig. Javell, det er penger involvert, sansynligvis mange penger for partene. TV 2 er furten fordi de ikke får den prisen de synes at deres programkanal er verdt, og Canal Digital er ikke villig til å betale prisen. Og hvem går det utover? Det er meg. Og hva gjør Canal Digital? Joda, de er kreative. Først fjerner de Zebra, i utgangspunktet ufarlig. Og når de ser at det ikke blir de store protester slår de virkelig til. Da fjerner de alle TV 2`s programmer fra pakkene sine, bortsett fra hovedkanalen, men de skal ikke sende den i HD. Premier League som er betalingskanal tør de ikke fjerne, da det kan få store økonomiske konsekvenser for dem. Snakk om å utvide kanaltilbudet for sine kunder. Der hvor andre bestreber seg for å sende flest mulig kanaler i HD, går Canal Digital den motsatte veien. De reduserer alt, også kvaliteten på signalene. Og kan ikke TV 2 fatte at de er avhengig av at noen kabelselskaper er villig til å distribuere sendingene deres? Uten distribusjon, ingen seere. Uten seere, ingen reklame. Uten reklame: Da kan vi si "Takk for praten og god natt" til TV2. Og til Canal Digital. Har dere bare NRK samt noen andre kanaler som bare sender såpe- og intetsigende humorserier, kan heller ikke dere holde på kundene deres. Dere har et gjensidig behov for å samarbeide! Kan dere ikke fatte og begripe det?! Ta til vettet!! Les slutten av Tuppen og Lillemor, for det endte bra for dem: Tuppen, jeg angrer så på det du vet. La oss være venner i all evighet. Kom å bli med bort i våres gård! Væ`kke sinna på meg mer! Vi skal skli på kjellerlemmen, mens de andre står å ser.
Måtte det bare skje. Men jeg tror det ikke. Det tar to for tango, og saken har tre sider: De involverte og sannheten. Hvem som har rett vil tiden vise, men det heter at den kloke gir seg. Gidder de ikke å ble enige, men velger å grave sin egen grav,må de gjerne gjøre det. Bare fortsett å krangle, men la det ikke gå utover meg.
Blogg off.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar