Velkommen til Grahffse-Dahl. Denne bloggen vil ikke være politisk korrekt og heller ikke altfor alvorlig. Leseren for ta det for hva det er, en kombinasjon av et maksimum av ord,med et minimum av innhold. Den vil se på egne opplevelser samt andre hendelser med et skjevt blikk, forhåpentlig skrevet på probert riksmål.Vel bekomme.

søndag 17. juni 2012

Pedalanton og Pediner.

Blogg on.
Det er lenge siden siste innlegg, og nu har sommeren kommet. I hvert fall i kalenderen. Og med sommeren kommer de frem, alle de som ikke bruker den hele året. Syklistene, og det er mange av dem. Altfor mange. Særlig der de ikke skal være. Dersom man ønsker å ta en aftenstur på en av skogsveiene, må man være på vakt, og tar man en søndagstur må en være årvåken og rask på foten, og helst ha speil montert på skulderen for å ha full oversikt over hva som kommer bakfra. Har man ikke det, ligger en dårlig ann. For ut av intet kommer de farende i en forrykende fart mot deg, og de enser intet. Kommer du deg ikke unna, risikerer du liv og lemmer. Og muligens et sykehusopphold. Bare fordi du er uoppmerksom. De fyker rundt som en tornado, nedstøvet og svette, på en slik måte at man nesten skulle tro de er med i et terrengløp i OL. Noe de forøvrig ikke er. De er rett og slett til tider en fare for liv og helse der de raser frem i høy hastighet. Og slik kan man ikke ha det. Det er tross alt en fartsgrense i marka. På 30 km. Det er herved nevnt.
Er det noget bedre på veiene? Overhodet ikke. Enten de er på hyggetur, treningstur eller på vei til eller fra jobb, er de iført fargesprakende drakter, hjelm og dyre briller.Og syklene er aldeles ikke gratis de heller. De fyker frem som noen galninger, som om de deltar i Tour de France. På fortau, i kjørebanen på høyre siden av bilen, på venstre siden og mellom bilene.Og plutselig skyter de rett ut i kjørebanen fra fortau og sykkelbaner, de få som bruker sistnevnte, uten å ta hensyn til trafikkreglene. Hva med trafikklys? For syklistene eksiserer bare et lys. GRØNT. Skulle en bilist ta seg den frihet å tute på en av dem for å avverge en farlig situasjon, er sansynligheten stor for at man blir vist en finger, eller i verste fall risikere å få en bulk i taket på bilen. Kjære Pedalanton og Pedine: Vær klar over at dere er definert som kjørende i Veitrafikkloven. Dere skal oppføre dere som om dere kjører bil! Skal dere ha samme retttigheter som fotgjengere, gå av sykkelen og trill den.
Dere sutrer og sier at det er for få sykkelveier her i landet, og at det er derfor dere lever farlig. Min erfaring er stikk motsatt. På min vei til arbeid er det sykkelvei på siden av veien, men der er det ikke en eneste Pedalanton eller Pedine å se. De befinner seg som tidligere beskrevet i kjørebanen, et sted de ikke burde være. For deres egen sikkerhet burde det vært forbudt å sykle i veibanen når det er sykkelbane ved siden av. Syklistene vil ha flere sykkelbaner og sykkelveier, men der ser vi jo med få unntak ingen syklister, for de er alle andre steder enn der de burde være. Så hvorfor i all verden skal vi bruke millioner av kroner på å bygge sykkelbaner som ikke blir brukt? Det skulle tatt seg ut. Vi har bedre ting å bruke pengene på. God Sommer, uten Pedalanton og Pediner til forargelse.
Blogg off.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar