Velkommen til Grahffse-Dahl. Denne bloggen vil ikke være politisk korrekt og heller ikke altfor alvorlig. Leseren for ta det for hva det er, en kombinasjon av et maksimum av ord,med et minimum av innhold. Den vil se på egne opplevelser samt andre hendelser med et skjevt blikk, forhåpentlig skrevet på probert riksmål.Vel bekomme.

søndag 5. desember 2010

Er det mulig?

Blogg on.
Er det noen som husker vinteren 2002/2003? Da var det kaldt da. Det var så kaldt at termometeret var så lavt at det ikke kom lenger ned,og kvikksølvet frøs enkelte steder. Ja så kaldt var det, at Fimbulvinteren fortonet seg som en mild vårvind. Dersom man våget seg ut begynte en straks å fryse, og hvis en var så dum at en stod stille i mer en ett minutt, da frøs man fast. Da måtte man bruke åpen ild eller varmt vann for å komme løs. Åpen ild var ekstremsport og vannet frøs til is før det kom frem til den stakkaren som stod stille. Og samtidig som kvikksølvet sank, steg strømprisene til astronomiske høyder, for første gang over 1 krone KWH. Folk skrek opp, avisene skrev med krigstyper og politikerne snakket over seg. Som vanlig.

                                                                                                           Foto privat
Arkivfoto, en kald vinternat  


Folk jamret seg over at de ikke hadde råd til å fyre,langt mindre betale regningen. Det var på randen av regjeringskrise,avisene forlangte Stensnæs sin avgang. TV-stasjonene hadde debatter. Og der var det ikke kaldt. Det gikk varmt for seg. Alle var enige om at noe måtte gjøres. I fremtiden kunne man ikke leve med slike tilstander.Og slik gikk årene med nye diskusjoner når det ble kaldt, lite vann og dyr kraft.
"No e det påan igjenn"sang en trubadur. Og sannelig, nu er de jammen igang igjenn. Her om dagen kom det en ny debatt på TV. Samme tema, høye priser,lav fyllingsgrad,og dårlig oveføringsnett. Kverna gikk på samme måte, samme argumenter, og sannelig var det blant de nye aktørene en gammel kjenning fra 2002/2003. Med den samme retorikk. Og hva har de klart og gjøre for å løse problemene siden 2003? De har brukt noen milliarder på å bygge noen gasskraftverk og noen mobile. Men de kan ikke bruke dem, de mangler rensing og overførselsnettet er fortsatt for dårlig.
Hvordan kan dettte være mulig? Det er fordi politikk er det umuliges kunst. Nils Kjær sin satiriske komedie "Det lykkelige valg" fra 1913 har muligens svaret. Stortingsmann Celius sier til sin frue før valget: Lavinia,på Stortinget, der er det godt å sitte. Og der sitter de godt,og de disputerer uten å gjøre noe for å løse problemet. De gjør det de er meget gode på, å kombinere en mengde ord med et minimum av innhold. For på Tinget er godt å sitte. Og der er det varmt.
Blogg Off

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar