Velkommen til Grahffse-Dahl. Denne bloggen vil ikke være politisk korrekt og heller ikke altfor alvorlig. Leseren for ta det for hva det er, en kombinasjon av et maksimum av ord,med et minimum av innhold. Den vil se på egne opplevelser samt andre hendelser med et skjevt blikk, forhåpentlig skrevet på probert riksmål.Vel bekomme.

torsdag 2. desember 2010

Julebåten

Blogg on.
Nu har jeg vært på en reise. Det var sist helg.En sjøreise. Bare til København, men dog en sjøreise. Dette er en tradisjon, og de skal som kjent ikke brytes. Og ikke når det gjelder julen. Den sjøreisen jeg foretok var med Khrustsjovs julebåt, og den har de siste årene seilt til København.Direktøren hadde selvsagt hentet ut bilettene på fohånd, og delte de ut til deltagerne rett før landgangen, med et velkommen skal du være og god tur.Vi hadde alle lugarer i den øvre klasse ombord, som det seg hør og bør.Etter at vi var kommet vel til rette i lugarene, samlet vi oss i Loungen til lette forfriskninger. Presis kl.1655 var det avmelding for inspeksjon av lugar,og den ble funnet i orden og godkjent av direktøren. Ved avgang var det samling på balkongen for utbringelse av en skål for fedrelandet.
Kl 1800 ble vi samlet i konferansesalen ombord til utvidet hjernetrim. Det var den sedvanlige tredelte konkurransen. Det ble så jevnt at det måtte finregning til for å kåre en vinner.Og så var det mat. Med egen hovmester, en treretters med vin, og portvin til deserten. Og til kaffen kom det sannelig Cognac. Tro det eller ei, direktøren hadde bestilt time hos Dr.Nielsen den påfølgende dag.Og han har kontor i en tvergate til Nyhavn.


Dr. Nielsen på sitt kontor
Under middagen kom de fleste rundt meg i humør. Både Direktøren, Løvene, Storblom, Krise og undertegnede. Efter maten trakk vi inn i pianobaren, men der var det intet piano. Bare en som spilte gitar, men hva i all verden har den å bestille i en pianobar. Der skal det være et piano. For man kan jo ikke henge på en gitar efter midnatt. Da blir det mye skrik og lite spilling. Og sjøen var grei. Til tross for vindstyrke 12, liten kuling for de som ikke vet det, merket jeg lite til sjøen, da vi fikk den inn akter. Men er man på båt, så kan det jo være ok å kjenne det. Når vi kom frem, holdt direktøren ord, og Dr.Nielsen møtte frem på Brooklyn Cafe, og sørget for at vi fikk vår medisin. Og så var dagen til fri disposisjon.
Hjemturen gikk også over all forventnig, alle kom seg ombord i tide, slik at ingen behøvde å reise med fly hjem i år. Forøvrig er det intet mer at bemerke.
NB. Det er det. Direktøren måtte innom tollerne ved ankomst Oslo. Men det gikk bra. Velkommen igjen til neste år.Ikke til tollerne, men til alle de som deltok på Khrustsjovs julebåt
Blogg offIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar